• home
 • video
 • pas verschenen

  Napoli was geen geval apart voor Club

  Club Brugge gisteren in zak en as na de 5-0 tegen Napoli.

  Het is niet de eerste keer dat Club pijnlijk ten onder gaat in Europa, maar wel pas de tweede keer in de clubgeschiedenis dat dit met vijf doelpunten verschil gebeurt. We bundelden hier de vijf stevigste nederlagen van de Belgische vicekampioen in Europa.

  Europacup II, 1970-71: Chelsea-Club Brugge 4-0

  Club bereikte na overwinningen tegen Kickers Offenbach en FC Zürich de kwartfinale van de Europacup II. Nadat er thuis met 2-0 werd gewonnen, bleek Chelsea met 4-0 na verlengingen te sterk.

  Europacup I, 1973-1974: FC Basel-Club Brugge 6-4

  Dankzij een 2-1-thuisoverwinning kon Club met een bonus naar Zwitserland trekken. Drie minuten voor tijd scoorde Hitzfeld, later nog coach van Bayern München, het doelpunt van de kwalificatie voor Basel. Hier tonen we u de beelden van de loting.

  Europacup I, 1988-89: AS Monaco-Club Brugge 6-1

  Wederom kon Club met een kleine bonus (1-0) naar Frankrijk trekken. Daar werd Club getrakteerd op een pandoering. Monaco liep tot 5-0 uit, Audoor scoorde op het uur een eerredder.

  Europa League, 2012-13: Bordeaux-Club Brugge 4-0

  Net zoals gisteren ging het op de openingsspeeldag grondig fout voor Club. In het Stade Chaban-Delmas werd Club overrompeld door de Fransen. Engels scoorde amper één minuut na zijn invalbeurt een owngoal.

  Champions League, 2015-16: Club Brugge-Manchester United 0-4

  Dit seizoen stond Brugge, na een goede prestatie op Old Trafford in de heenwedstrijd, met vertrouwen aan de aftrap. Het mocht echter niet zijn en na een hattrick van Wayne Rooney droop Club af. Bekijk de samenvatting vanaf 11 minuten.