• home
 • video
 • pas verschenen

  Depestele: "Weer zin in volleybal, dat had ik nodig"

  Frank Depestele behoort tot de voorlopige EK-selectie van de Red Dragons. De veteraan pikte na een rustperiode weer aan en stoomt zich klaar voor het EK in oktober. "Ik wil in vorm zijn tegen het EK, maar de bondscoach moet nog zijn keuze maken", zegt Depestele.

  Frank Depestele paste dit jaar voor de zomercampagne van de Red Dragons. Hij deed niet mee aan de World League of de Europese Spelen. Na deze rustperiode heeft hij zich weer bij de ploeg gevoegd.

  "Ik heb deze zomer echt wel mijn rust genomen, want dat was nodig. Ik had er nood aan om een tijdje geen bal aan te raken", zegt de 38-jarige Depestele. "Net voor de trainingen met de nationale ploeg had ik weer zin om te volleyballen en dat had ik nodig deze vakantie."

  Is Depestele er dan zeker bij op het EK? "Dat hangt nog een beetje af van de bondscoach, hij moet nog zijn keuze maken. Ik ben mij wel aan het voorbereiden alsof ik een EK zal spelen. Dat is belangrijk, zodat ik er zeker klaar voor ben."

  Matthias Valkiers nam in de zomer de plaats in van Depestele als spelverdeler, maar raakte geblesseerd. "Hij heeft pas deze week met de groep meegetraind. Voor hem dringt de tijd, maar ik hoop dat hij zo snel mogelijk helemaal fit is. Ik wil in vorm zijn tegen het EK en hopelijk is Matthias dat ook."

  "De stappen worden kleiner"

  De Red Dragons zijn op het EK, in oktober in Bulgarije en Italië, in een poule beland met Polen, Slovenië en Wit-Rusland. De groepswinnaar gaat rechtstreeks naar de kwartfinales, de nummers 2 en 3 spelen in de achtste finales.

  "Winnen van wereldkampioen Polen wordt moeilijk en Slovenië heeft net de European League gewonnen. Slovenië is sinds lang weer helemaal volledig en is een heel sterke ploeg. Over Wit-Rusland weten we weinig."

  "Liefst stoten we als tweede door, dan kunnen we wellicht Bulgarije en Duitsland vermijden. Als we top zijn, dan kunnen we die landen aan, maar op papier zijn ze toch sterker. Dan speel ik liever tegen Tsjechië of Nederland, tegen hen is België favoriet."

  "De ploeg is sterker geworden en is nog aan het groeien. We spelen nu al enkele jaren met dezelfde ploeg en dat loont, maar op een bepaald moment zal ons plafond bereikt zijn. We behoren tot de top 8 in Europa en dat is fantastisch, maar onze stappen worden wel kleiner."