• home
 • video
 • pas verschenen

  "Euforie bij KV Oostende mag niet overslaan in overmoed"

  Hoogtij in Oostende.

  KV Oostende is de trotse leider in de JPL. Zaterdag verdedigt het "weireldploegsje" zijn koppositie tegen KV Kortrijk. Ambiance verzekerd, al predikt KVO ook realisme. Dat hebben we vastgesteld toen we donderdag een bezoekje brachten aan de club en met commercieel manager Patrick Orlans en sportief manager Luc Devroe spraken.

  "Er is een beetje euforie en dat mag, op voorwaarde dat ze niet overslaat in overmoed", zegt Patrick Orlans. "Je moet realistisch blijven en hoe ouder je wordt, hoe meer je dat bent. Je moet altijd in het achterhoofd houden dat je wel eens kunt verliezen."

  "Ik kan wel zeggen dat dit niet uit de lucht gevallen komt. De mensen zien tijdens de weekends alleen de feestneuzen op het podium, maar tijdens de week wordt hier hard gewerkt, op en naast het veld. Dat wordt allemaal een beetje geregisseerd door voorzitter Marc Coucke."

  "De sportieve staf heeft voor het seizoen de juiste keuzes gemaakt: de juiste mensen en een dubbele bezetting. Het zijn ook allemaal spelers die blij zijn dat ze voor KV Oostende kunnen spelen. We hebben een mooi team gevormd."

  "Het zakencijfer is op zijn beurt maal 5 gegaan. We hebben een blitzkrieg gedaan vanuit tentenkampen. Zelfs ik had geen kantoor, maar intussen worden we een mooi bedrijfje. In oktober krijgen we onze bouwvergunning en wordt de hoofdtribune afgebroken. Dan verhuizen wij naar Roeselare. Dat staat vast, ook als we PO I zouden spelen."

  "Het is de bedoeling om in vijf maanden tijd een heel mooi uitgeruste tribune neer te poten voor 3.800 toeschouwers. Uiteindelijk mikken we op een stadion voor 10.00 tot 12.000 mensen. Dat zal dan volstaan voor KVO."

  "Willen vooral authentiek zijn en blijven"

  Orlans lijkt een garantie voor succes. In het verleden als algemeen manager, de laatste jaren als commercieel manager. "Oostende is mijn vierde club in eerste klasse en met mijn vorige drie heb ik Europees gespeeld: met Aalst, Lokeren en Club Brugge", zegt hij.

  "Ik heb aan Marc Coucke gezegd dat ik zijn talisman ben en dat we dat met KVO ook gaan realiseren. Maar goed, dat is geen must, al willen we tegen 2017 wel beantwoorden aan alle reglementen van de UEFA. Daar zullen we dus ook naar bouwen. We hebben ook al een mooie groep sponsors bij elkaar, grotere en kleinere. Dat gaat allemaal wat makkelijker met een uithangbord als Marc Coucke. Maar we willen vooral authentiek zijn en blijven. Zelfs Marc is als miljardair een gewone man."

  "Match tegen KVK was vorig jaar begin van dieptepunt"

  "Als je de huidige situatie vergelijkt met twee jaar geleden is dit een gigantisch verschil, maar je moet dit ook relativeren. We zijn zeven speeldagen ver en na zeven speeldagen worden nog geen prijzen uitgedeeld. We moeten nog niet te hoog van de toren blazen", zegt sportief manager Luc Devroe.

  "Maar we gaan nu niet meer zeggen dat we nog zoveel punten moeten halen om niet te degraderen. Er zijn meer spelers, nieuwe trainers en meer mogelijkheden, dus moet er meer ambitie zijn."

  "Er komt zaterdag met KV Kortrijk een zeer belangrijke wedstrijd aan. Die wedstrijd is vorig seizoen het begin van ons dieptepunt geweest. Op 17 januari verloren thuis met 1-7 van hen, nu zijn we exact acht maanden later. Hoe snel kan het gaan?"

  "Maar die linkerkolom blijft in eerste instantie onze ambitie. Na de heenronde zien we dan wel of we die kunnen bijstellen. Want als je dinsdagavond AA Gent zag spelen in de Champions League, was dat toch nog een ander niveau."

  "Thuis voor vol huis en uit meer fans meenemen"

  KVO komt tot volle bloei, maar er zijn nog werkpunten. Devroe: "Waar we nu bijvoorbeeld naar moeten streven is om elke thuismatch voor een vol huis te kunnen spelen. De tweede stap is dat onze supporters ook mee buitenshuis gaan kijken. Dat ze niet alleen aanwezig zijn op Club Brugge, Anderlecht, Standard en Gent, maar ook op andere, moeilijke verplaatsingen."

  Uitsmijter: Engelse fans kopen tickets voor KVO-KVK