• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Vanmarcke rijdt de WK-ploegentijdrit

  LottoNL-Jumbo eindigde als 9e in de ploegentijdrit van de Tour.

  LottoNL-Jumbo heeft Sep Vanmarcke geselecteerd voor de WK-ploegentijdrit van zondag in Richmond. De Belg zit in een selectie met vijf Nederlanders.

  Naast Vanmarcke komen ook Jos van Emden, Robert Gesink, Tom Leezer, Maarten Tjallingii en Nederlands kampioen tijdrijden Wilco Kelderman aan de start in Richmond.

  LottoNL-Jumbo neemt niet zomaar deel aan de ploegentijdrit. "Het leeft echt bij de jongens, al een tijdje", zegt ploegleider Mathieu Heijboer. “We hebben alle ploegentijdritten van dit seizoen geanalyseerd en waardevolle informatie gevonden over de te trappen vermogens tijdens de kopbeurten en de lengte van de beurten. Die gegevens gaan we zondag zeker gebruiken voor een topprestatie.”

  "Het parcours is typisch Amerikaans: de wegen zijn breed en het is geen heel technische tijdrit. De laatste van de twee korte klimmetjes, die richting de finish, is behoorlijk gemeen. We komen zondag gemotiveerd aan de start, want een aantal jongens hebben de goede vorm te pakken."