Ga naar de inhoud

Murray geeft 68 euro per ace aan vluchtelingen

 do 17 september 2015 19:27
Murray wil veel aces slaan.
Andy Murray is geraakt door het lot van de vluchtelingen. Voor elke ace die hij dit jaar nog slaat, zal hij 68 euro schenken aan Unicef om de vluchtelingen te steunen. Sponsors verviervoudigen dat bedrag zelfs.

Andy Murray speelt volgend weekend met Groot-Brittannië in de halve finales van de Daviscup. Maar hij is ook begaan met het leven naast het tennisveld.

"Door al die vreselijke beelden in het nieuws van de voorbije weken voelde ik dat ik iets moest doen voor de miljoenen kinderen en familie die moesten vluchten."

"Ik zal uit elke ace nu een beetje voldoening halen omdat ik weet dat ik er Unicef mee help om kinderen veilig te houden", zegt Murray die ook een oproep aan zijn fans doet om te storten.

De internationale tennisbond ATP, de Engelse bond en een sponsor van Murray doen nog er nog een schepje bovenop en zo zal elke ace van Murray 200 pond of 272 euro opleveren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.