• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert reed al 12 keer rond Aarde: "Cauberg is de mooiste"

  Gilbert beleefde zijn gloriemoment op de Cauberg.

  Hoeveel kilometer heeft u al op een fiets doorgebracht? Philippe Gilbert heeft de kaap van de 500.000 overschreden of zo'n 12,5 keer de omtrek van de Aarde. Het sein voor de BMC-renner om zijn mooiste 3 kilometer te bundelen. We tellen samen met Gilbert af van drie naar één.

  3. Gilbert zet sprintend peloton een hak op Mallorca (2008)

  Gilberts op twee na mooiste kilometer uit zijn carrière ligt verrassend op een warme zomerbestemming. Net voor het ingaan van de slotkilometer van de Trofeo Mallorca perst Gilbert (FDJ) een fenomenale versnelling uit zijn dijen. Een aperitiefje op zijn 50 kilometer lange solo in de Omloop Het Volk drie weken later.

  2. Gilbert kroont zich tot keizer van Luik (2011)

  Daar waar hij als kleine jongen de kneepjes van het vak leerde, zag Gilbert op 28-jarige leeftijd een natte droom werkelijkheid worden. In de laatste hectometers van Luik-Bastenaken-Luik legt "Phil" de broertjes Schleck op de grill. De eerste en - voorlopig - laatste Belgische winnaar in Luik sinds Vandenbroucke (1999).

  1. Gilbert jumpt naar regenboogtrui op de Cauberg (2012)

  Maar Gilberts sportief orgasme dateert van 2012, toen hij zich tot wereldkampioen kroonde op "zijn" Cauberg. Leukemans verzorgde het voorspel door Gilbert op de finale passage over de Cauberg naar voren te katapulteren. Gilbert maakte het grandioos af.