• home
 • video
 • pas verschenen

  Gert Verheyen: "Vazquez, die staat gewoon wat te wandelen"

  Victor Vazquez in Napels.

  De 3-0-ruststand in Napoli-Club Brugge deed de haren van Gert Verheyen ten berge rijzen. In de Sporza-studio sprak de analist en voormalig Club Brugge-aanvaller harde taal aan het adres van Victor Vazquez en Boli Bolingoli.

  "Dit is ontnuchterend, maar het zijn dikwijls fouten die we al kenden. Het begint allemaal met de ingesteldheid: we hebben gisteren AA Gent-Lyon gezien. Als je die ingesteldheid vergelijkt met die van Club vandaag, dan nemen ze het te gemakkelijk op", zegt Verheyen.

  "Het zouden allemaal leeuwen moeten zijn. De hekken open en hop: allemaal het veld op. Als je bijvoorbeeld Vazquez en Kums vergelijkt: Kums speelde tegen Lyon voor twee, Vazquez nog niet voor een halve. Die stond gewoon te wandelen."

  "Vazquez liep op een bepaald moment bij een terugspeelbal van Napoli naar de doelman, maar dat was alibi-lopen. Zijn uitgangspunt in die actie was: zodra die doelman de bal weggetrapt heeft, zit mijn werk erop en kan ik weer wandelen."

  "Sorry, zo speel je niet op het middenveld. Daar moet geknokt worden. In een andere fase komt een pass van Simons niet aan en brengt Napoli de tegenaanval op gang. Wat doet Vazquez? Die steekt zijn duim omhoog en wandelt gewoon verder. Daar begrijp ik helemaal niets van."

  In de zomer gingen stemmen op dat Vazquez ongelukkig was in Brugge en andere oorden wilde opzoeken. Uiteindelijk bleef hij in het Jan Breydelstadion. Verheyen: "Ik denk dat het wel duidelijk is dat uiteindelijk niemand hem wil."

  "Meunier heeft wél de goeie mentaliteit"

  In Thomas Meunier zag Verheyen wel een lichtpuntje. "Zeker in de beginfase", zegt Verheyen. "Hij was wél met de goeie ingesteldheid aan de aftrap gekomen. Hij wilde wél. Hij deed goeie dingen: met goeie bedoelingen en goeie voorzetten doorgaan op de rechterflank. Hij heeft een goeie mentaliteit."

  Boli Bolingoli vond dan weer minder genade in de ogen van de analist. "Hij heeft pas een nieuw contract gekregen, maar iemand moet mij toch eens uitleggen wat zijn kwaliteiten precies zijn. Ik zie ze niet. Hij doet zijn best en kan goed lopen, maar aan de bal zie ik geen kwaliteit."

  De analyse van Verheyen:

  Tweets: