• home
 • video
 • pas verschenen

  Baeyens: "Red Dragons moeten top 8 op EK ambiëren"

  0 / 0
  De Red Dragons zijn in de laatste rechte lijn richting EK volleybal beland. Met een nieuw logo mikken coach Dominique Baeyens en aanvoerder Sam Deroo op de top 8. "Maar we moeten nog stappen zetten om een rol te spelen op het EK."

  "Fysiek zitten we op schema, maar op het pure volleybal-vlak, technisch en tactisch, zitten we nog ver van onze EK-vorm", geeft Baeyens toe. "Maar dat is logisch. We hebben nog maar vijf oefenduels gespeeld en vooral Duitsland was een goeie waardemeter."

  De Red Dragons beten twee keer in het zand tegen het Duitsland van Vital Heynen. "In die matchen hebben we gezien dat we op sommige vlakken niet één stap, maar nog drie stappen vooruit moeten zetten."

  "Dat was natuurlijk ook het doel van die oefenwedstrijden. We weten nu dat we daar aan moeten werken."

  Op het EK zit België in een groep met wereldkampioen Polen, Slovenië en Wit-Rusland. "De groep niet overleven, dat zou een grote ontgoocheling zijn. Met dit team moeten we een plaats in de top 8 ambiëren. Dat is niet zo vanzelfsprekend."

  "Het ziet er goed uit voor Van de Voorde en Valkiers"

  Simon Van de Voorde en Matthias Valkiers pikten onlangs aan bij de groep na blessures. "Er waren vanaf dag 1 vraagtekens bij hen, maar het ziet er goed uit. Ze hebben voor de eerste keer met de groep meegedaan en dat is vooral mentaal een belangrijke stap vooruit."

  "Ze zijn allebei lang geblesseerd geweest, Simon is al 4 of 5 maanden out. Dan is daar een medisch aspect aan verbonden, maar ook een mentaal. Ze moeten nu die vrees overwinnen om opnieuw blok- en aanvalsacties te doen."

  "Dat loopt redelijk vlot, maar zij zijn de reden dat we nu nog werken met een selectie van 16 spelers." Voor het EK zullen nog twee spelers afvallen. "Het zal wachten zijn tot de laatste week voor het EK op de definitieve selectie."

  Deroo: "We moeten nog stappen zetten"

  Hetzelfde geluid krijgt Marc Willems te horen bij Sam Deroo. "Op dit moment staan we nog niet ver genoeg", zegt de nieuwe aanvoerder van de Red Dragons. "We hebben afgelopen weekend een serieus pak slaag gekregen van Duitsland."

  "We zitten nu ongeveer halfweg in de voorbereiding. We hebben nog drie weken en zes oefenmatchen. We hebben nog tijd, maar het is wel duidelijk dat we nog stappen moeten zetten om een rol te spelen op het EK."

  "Er is nog geen onrust. We hebben tot nu veel gefocust op het fysieke werk en dat moet zijn vruchten afwerpen op het EK. Er zijn ook nog veel spelers die naar hun topvorm zoeken, onder meer ook door blessures."

  "Op het EK is de kwartfinales halen zoals altijd het doel, maar in een poule met Polen en Slovenië moet je daar eerst geraken. Slovenië kan voor de verrassing zorgen op het EK. Het is een ploeg met sterke individuen die nu ook een topcoach hebben. Ze hebben de European League gewonnen dit jaar."

  De 16 namen in de voorlopige selectie

  • opposites: Bram van den Dries, Gert Van Walle, Tomas Rousseaux
  • libero’s: Stijn Dejonckheere, Dennis Deroey
  • middenmannen: Pieter Coolman, Pieter Verhees, Simon Van de Voorde, Martijn Colson
  • spelverdelers: Frank Depestele, Stijn D’Hulst, Matthias Valkiers
  • receptie-hoek: Sam Deroo (aanvoerder), Kevin Klinkenberg, Matthijs Verhanneman, Seppe Baetens