• home
 • video
 • pas verschenen

  Australiër neemt drinkbus aan in Vegas: "Pech dat het in beeld is"

  Jack Hogan kon zijn dorst niet langer verduren in de slotronde.

  Daar zit je dan af te zien in 64e positie, ver achter Wout van Aert, die al het zegegebaar gemaakt heeft. En dan kom je net in beeld wanneer je een drinkbus aanneemt. De verboden actie van Jack Hogan werkte op de lachspieren van Paul Herygers.

  Na de rel die Sven Nys vorig jaar ontketende in de Cross Vegas, heeft de UCI het reglement aangepast: er is nu een volledig verbod op drinkbussen aannemen in de materiaalzone.

  Maar op een ellendige strook bergop lapte Jack Hogan die regel aan zijn laars. De zieltogende Australiër besproeide zijn kurkdroge keel met een bidon van een toeschouwer. Zijn actie ontsnapte niet aan het oog van de camera.

  "Ai", grinnikte co-commentator Paul Herygers. "Hij heeft tegenslag, hij zal nog een boete krijgen. Hij neemt daar in zijn eentje een drinkbus aan en dat is absoluut verboden. En dan is er nog net een camera op hem gericht."