• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal: "Luke was aan het huilen in de kleedkamer"

  Van Gaal: "Luke was bezig aan een fantastisch seizoen."

  Manchester United-coach Louis van Gaal was aangeslagen door de dubbele beenbreuk van Luke Shaw in het begin van de match bij PSV. "Dit is triest voor hem, maar ook voor het team." Ook Hector Moreno, die met een tackle Shaw blesseerde, is er het hart van in. De Mexicaan overkwam vorig jaar op het WK iets gelijkaardigs: hij brak zijn scheenbeen in het duel tegen Nederland.

  Van Gaal wist meteen dat het ernstig was: "De gevolgen van die drieste tackle waren akelig. Luke had een zuurstofmasker op en lag te huilen in de kleedkamer."

  Zijn 20-jarige linksback zal maanden out zijn: "Ik ben geen dokter, dus ik kan er geen datum op plakken", zegt Van Gaal. "Maar bij een dubbele beenbreuk gaat het om vier tot zes maanden. Maar daar kun je eigenlijk vooraf niets over zeggen. Ik hoop dat hij dit seizoen nog kan spelen."

  Shaw, in de zomer van 2014 overgekomen van Southampton, was een vaste waarde in Van Gaals team. "Hij kende een moeilijk eerste seizoen. Voor een jongen van 18 was het niet makkelijk op Old Trafford. Maar dit seizoen voetbalt hij fantastisch en dan gebeurt dit."

  Van Gaal had trouwens zo zijn eigen idee over de fase waarin Shaw geblesseerd raakte: "Het was in de 16 en een tackle met twee voeten. Als ik zeg dat het een penalty en rood is, vindt iedereen me een slechte verliezer. Ik wil er daarom niet al te veel nadruk op leggen. Elk woord dat ik zeg, wordt verkeerd geïnterpreteerd. Moreno is ook geen harde speler."

  Cocu: "Moreno maakte dit vorig seizoen zelf mee"

  Iedereen in het stadion leefde mee met Shaw. Ook PSV-coach Philip Cocu: "Ik voel me daar ook slecht bij”, vertelde hij op de persconferentie nadien. “Als iemand op deze manier uitvalt, is dat altijd verschrikkelijk. Ook onze eigen spelers vinden dat."

  "Moreno voelt zich er niet prettig bij, want het was nooit zijn intentie om Shaw te blesseren. Hij heeft het vorig seizoen zelf meegemaakt op het WK in Brazilië, hij zou zoiets nooit opzettelijk doen.”

  Uitgerekend in de 1/8e finale tegen Nederland viel de Mexicaanse verdediger uit met een scheenbeenbreuk na een contact met Arjen Robben.

  Ook Moreno reageerde: "Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik denk dat ik de bal speel. Ik voel me slecht dat ik hierbij betrokken ben. Het spijt me heel erg, voor hem en voor zijn familie. Ik hoop dat hij snel weer terug is."