• home
 • video
 • pas verschenen

  Topsport Vlaanderen-Baloise verwelkomt 5 neoprofs

  Boven (vlnr): Farazijn & De Gendt. Onder: Van Gestel, Pols & Van Rooy.

  De kweekvijver van Topsport Vlaanderen-Baloise is in 2016 vijf nieuwe toptalenten rijker: Maxime Farazijn, Aimé De Gendt, Kenneth Van Rooy, Dries Van Gestel en Ruben Pols.

  De U23-ploeg van Lotto-Soudal levert met Pols, Van Gestel en Van Rooy drie stuks af. Van Rooy loopt sinds augustus stage bij de profploeg van Lotto-Soudal en maakte indruk in de Prudential RideLondon, waar hij tot diep in de finale meespeelde voor winst.

  EFC-Etixx ziet dan weer Aimé De Gendt en Maxime Farazijn verkassen naar Topsport Vlaanderen-Baloise. Maxime Farazijn is de zoon van ex-renner Peter Farazijn en is gemaakt voor het Vlaamse werk. Hij is straks ook een van de Belgische speerpunten op het WK voor beloften.

  Eerder raakte al bekend dat Jelle Wallays (Lotto-Soudal) en Edward Theuns (Trek) de stal van Walter Planckaert verlaten.