• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Meeusen: "Van Aert heeft de sleutel in handen"

  Donderdagochtend om 6.30u onze tijd duiken de cyclocrossers in Las Vegas het veld in voor de eerste wereldbekercross van het seizoen. "Wout van Aert is de favoriet, hij zal de koers moeten dragen", weet Tom Meeusen.

  Tom Meeusen vertoeft al een poosje in de VS, want samen met zijn ploegmaats van Telenet-Fidea ging hij er op trainingskamp. "Daardoor ben je altijd wel een beetje vermoeid, maar toch hebben we naar deze wedstrijd toegewerkt," vertelt Meeusen aan Sporza.

  "Het parcours? Het is een Franse cross met een Amerikaanse toets. Vooral het hoogteverschil is me opgevallen, dat viel toch wat tegen. Het zal van het koersverloop afhangen of deze wedstrijd iets voor mij is. Zo'n eerste cross van het jaar is altijd speciaal. Het is moeilijk in te schatten hoe het zal gaan."

  "Het wordt een beetje gokken voor iedereen. Er zijn wel wat technische passages, maar die zijn niet naar Europese normen. Het is niet supertechnisch. Iemand als Wout van Aert heeft hier echt wel de sleutel in handen om de wedstrijd open te breken. Hij is de favoriet en zal de koers moeten dragen."

  De eerste cross van betekenis valt erg vroeg dit jaar. "Iedereen is vroeger in vorm nu, dat zal het seizoen langer maken", weet Meeusen. "Normaal pieken we pas half oktober. Maar de WB-punten zijn heel belangrijk voor de startposities, ook voor de mannen van de tweede lijn. Het niveau van de cross zal wel hoog genoeg zijn. Zelf zal ik tevreden zijn als ze me in de koers niet te veel pijn gedaan hebben."