• home
 • video
 • pas verschenen

  Saive wil voor de 8e (!) keer naar Olympische Spelen

  Saive in actie tijdens de Spelen van Londen (2012).

  In 1988 maakte Jean-Michel Saive zijn olympisch debuut in Seoel. 28 jaar later wil hij er nog eens bij zijn. "Ik ben al 46 en dan kan het ook snel bergaf gaan", vertelt Saive. "Het zal in elk geval een lange tocht."

  Jean-Michel Saive kroonde zich al 25 keer tot Belgisch kampioen en was er bij in de Spelen van Seoel (1988), Barcelona (1992), Atlanta (1996), Sydney (2000), Athene (2004), Peking (2008) en Londen (2012).

  En nog is hij niet aan het einde van zijn Latijn. "Ik heb het niveau om mee te doen aan de kwalificaties voor de Spelen in Rio", zegt Saive. "Het zou fantastisch zijn om er voor de achtste keer bij te zijn."

  "Ik ga ervoor, maar ik heb helemaal geen idee hoe ik er over tien maanden zal voorstaan. Ik ben al 46 jaar en dan kan het ook snel bergaf gaan. Het zal in elk geval een lange tocht zijn."

  En die tocht kan hij via verschillende wegen afleggen. "In april is er een kwalificatietoernooi voor de Europeanen in Istanboel."

  "Als het daar niet lukt om een ticket af te dwingen, kan je ook nog op basis van de wereldranglijst geselecteerd worden. Ik denk dat je eind mei in de top 100 moet staan om kans te maken (Saive staat momenteel 131e, red)."