• home
 • video
 • pas verschenen

  OS 2024 is in Boedapest, Hamburg, LA, Parijs of Rome

  In 2016 zijn de Spelen in Rio, in 2020 in Tokio.

  Het IOC heeft vanochtend de vijf kandidaat-steden voor de Olympische Zomerspelen van 2024 bekendgemaakt: Boedapest (Hongarije), Hamburg (Duitsland), Los Angeles (VS), Parijs (Frankrijk) en Rome (Italië). In september 2017 kiest het Internationaal Olympisch Comité de organisator. LA en Parijs gelden volgens interne bronnen als de favorieten.

  Aanvankelijk waren ook Toronto en Bakoe geïnteresseerd om de Spelen te organiseren, maar zij hebben zich uiteindelijk niet officieel gemeld voor de deadline van afgelopen nacht.

  De vijf steden hebben nu twee jaar de tijd om hun kandidatuur in de verf te zetten en uit te bouwen. De stad die als opvolger van Rio (2016) en Tokio (2020) wordt gekozen, krijgt 1,7 miljard dollar van het IOC.

  Los Angeles is de Amerikaanse vervanger van Boston, dat zich terugtrok. Parijs greep recentelijk al twee keer naast het OS-toneel. In Hamburg is er op 29 november nog een volksreferendum over de kandidatuur, maar de signalen zijn positief.