• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "We zijn de underdog, maar die kan gevaarlijk zijn"

  Michel Louwagie kijkt uit naarde eerste CL-match van Gent.

  Het wachten is voorbij voor AA Gent. Vanavond mag de landskampioen zich tonen op het allerhoogste Europese toneel. Manager Michel Louwagie voelt dat zijn club er klaar voor is. "Genieten is een sleutelwoord, maar anderzijds zou ik wel teleurgesteld zijn als we een zware nederlaag oplopen."

  Voor AA Gent wordt de wedstrijd tegen Lyon de eerste kennismaking met de Champions League. Voelt Louwagie de kriebels van een eerste schooldag? "Ik voel me heel goed. Voor de voorzitter en mezelf is dit een bekroning voor de inspanningen van de afgelopen 17 jaar", zegt Louwagie aan Sporza.

  "Genieten is een sleutelwoord. Anderzijds zou ik wel teleurgesteld zijn als we een zware nederlaag oplopen tegen Lyon, maar dat denk ik niet. Ik heb er veel vertrouwen in en ik voelde hetzelfde bij de spelers tijdens de premieonderhandelingen."

  "Het is tijd dat het begint, want volgens mij heeft de aanloop naar de Champions League meegespeeld in de competitie. Spelers zaten ermee in hun hoofd. Sommigen konden daar misschien niet perfect mee om en hebben de rem opgezet."

  Tegenstander Lyon werd vorig seizoen tweede in de Franse competitie en is vanavond favoriet, maar daar heeft Louwagie geen probleem mee. "Wij zijn zeker de underdog, want ik lees overal dat Lyon hier moet winnen. Dat is een voordeel voor ons, want de underdog kan gevaarlijk uit de hoek komen. Ik denk dat we de match op een rustige manier moeten aanpakken."

  "Ik wil vooral niet met nul punten eindigen"

  In de groep van Gent zit geen uitgesproken topfavoriet voor de groepswinst. Zenit Sint-Petersburg, Lyon en Valencia lijken aan elkaar gewaagd te zijn. Welke ambitie mag Gent volgens Louwagie hebben in groep H?

  "Dat is heel eenvoudig. Ik wil graag enkele punten sprokkelen. Liefst van al zou ik een keer winnen en een keer gelijkspelen, dan zou ik heel tevreden zijn."

  "Ik wil vooral niet eindigen met nul punten. Dat zou ook niet goed zijn voor het Belgische voetbal. Dit jaar zijn wij de vertegenwoordiger van België, zoals Anderlecht dat de laatste jaren was."

  "Voor de coëfficiënt is het belangrijk om het goed te doen. Ik heb dinsdag een mail gekregen van Vincent Mannaert met de boodschap: "Doe jullie best". Dat is plezant. Ik heb hem meteen geantwoord en het allerbeste gewenst in de Europa League. In Europa verdedigen we allemaal het Belgische voetbal."