• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Wissel tegen Juventus was alleen uit voorzorg"

  Kompany verlaat het terrein.

  Vincent Kompany stapte dinsdagavond met een kuitletsel van het veld tijdens het Champions League-duel tussen Manchester City en Juventus. "Maar dit is niet ernstig", stelt de aanvoerder iedereen gerust. Kompany ziet overigens geen parallel tussen de 1-2-nederlaag en vorige verliespartijen in de Champions League.

  Een kwartier voor het einde hield Kompany het bij een 1-1-tussenstand voor bekeken. Onze landgenoot sukkelde met zijn kuit, maar geeft in een interview op VTM mee dat het allemaal niet zo erg is. "Ik ben uit voorzorg gewisseld, alles is goed. Er is niks ernstigs aan de hand", zegt Kompany.

  "Uiteindelijk verloren we met 1-2. Dat is natuurlijk niet gezellig. We hebben kansen gekregen en waren de betere ploeg. Het was eigenlijk helemaal geen moeilijke wedstrijd voor ons, maar het zijn slimme Italianen."

  "Die 1-2 van Juventus was echt heel mooi, maar wij hadden de wedstrijd veel vroeger moeten afmaken. Meestal is dat geen probleem voor ons, vandaag wel."

  Zo is de Champions League in mineur begonnen voor City, al wil Kompany daar geen al te zware conclusies aan vastknopen. "Dit was een totaal andere wedstrijd dan enkele verliespartijen in vorige CL-campagnes. Deze nederlaag valt daar niet mee te vergelijken. Het is gewoon een ongelukkige nederlaag."

  "Er was lang niets aan de hand, er was geen paniek in de ploeg en ik had niet het gevoel dat we niet wisten wat we moesten doen. Ik maak me dus geen zorgen."

  "Juventus stond op den duur met elf man achteraan. Niet met negen of tien, maar met elf. Het zat gewoon muurvast, die jongens weten natuurlijk hoe ze moeten staan op een veld. Toch geeft dit veel vertrouwen voor onze volgende wedstrijden. Of de druk dan niet meteen zeer groot wordt? Druk is er voor elke wedstrijd, dat maakt niet uit."