• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "We zullen Champions League-niveau moeten halen"

  Hasi gaf vandaag de gebruikelijke persconferentie voor de match.

  Na drie seizoenen Champions League moet Anderlecht dit seizoen tevreden zijn met de Europa League. Monaco wordt morgenavond wel meteen een serieuze test. "De laatste drie wedstrijden speelden we beter. We willen die lijn doortrekken door een goede prestatie neer te zetten in de Europa League", zei Besnik Hasi op de persconferentie.

  Vorig seizoen sneuvelde Monaco pas in de kwartfinales van de Champions League, tegen de latere finalist Juventus (foto). Hasi schat de tegenstander ook dit jaar hoog in. "Monaco is een ploeg van Champions League-niveau", zei Hasi op de persconferentie.

  "Ik heb hun twee wedstrijden tegen Valencia gezien in de kwalificatieronde voor de Champions League. Die wedstrijden konden alle kanten uit. Het is wel zo dat ook Monaco nog zoekt. Ze hebben veel spelers verkocht en kochten nieuwe spelers die hun beste vorm nog niet haalde."

  "De wedstrijd tegen Monaco is heel belangrijk voor ons. Je wil Europees altijd goed beginnen en thuis punten pakken is heel belangrijk. Om morgen een resultaat te halen zullen we Champions League-niveau moeten halen."

  En net daar wringt het schoentje bij Anderlecht voorlopig. Hoewel het tweede staat in de competitie, kon het voetballend nog niet vaak overtuigen. "Er zit wel vooruitgang in ons spel. De laatste drie wedstrijden speelden we beter. We willen die lijn doortrekken door een goede prestatie neer te zetten in de Europa League."

  "Monaco is een ploeg die vanuit de organisatie speelt. Ze werken hard en hebben een goede mix van ervaring en jonge, snelle spelers. We zullen ze geen ruimte mogen geven om de tegenaanval opgang te brengen."

  Proto: "Amuseren en zonder stress spelen"

  "We hebben respect voor de tegenstander. Monaco is de favoriet, maar we willen wel graag winnen. In het voetbal weet je maar nooit. Ik verwacht dat ze ons gaan laten komen en op de counter zullen spelen", vertelde doelman Silvio Proto daags voor de wedstrijd.

  Vorig seizoen mocht Anderlecht nog aantreden in de Champions League. "Ook in deze sterke groep spelen we zeer prestigieuze wedstrijden. Het blijft Europa, dat maakt weinig verschil in motivatie."

  "In de competitie ligt de druk altijd op ons, in de Europa League ligt die meer bij de tegenstander. We moeten ons amuseren en zonder stress spelen."