• home
 • video
 • pas verschenen

  Boeckmans: "Een van mijn zwaarste koersen ooit, maar ik heb het gehaald"

  Kris Boeckmans wacht nog een lange weg terug.

  Kris Boeckmans herstelt van zijn zware val in de Vuelta. Op Twitter heeft de renner van Lotto-Belisol iedereen bedankt voor de steun. "Ik heb het gehaald!"

  Kris Boeckmans lag na een val in de achtste Vuelta-rit in een kunstmatig coma. Pas vorige week ontwaakte de renner, vrijdag werd hij overgevlogen naar België. Op Twitter bedankt Boeckmans iedereen voor het medeleven.

  "Hallo wereld! Bedankt voor alle leuke berichten en steun. Het was een van mijn zwaarste koersen ooit, maar ik heb het gehaald", zegt de 28-jarige Boeckmans.

  De sprinter liep bij de val zware blessures op: een aangezichtstrauma met meerdere breuken, een hersenschudding, drie ribfracturen, een klaplong, bloed en een scheur in zijn longen en vocht rond zijn longen.

  Boeckmans wacht nu nog een lange revalidatie. Zijn ribfracturen zullen op een natuurlijke manier moeten genezen. Ook de longletsels zullen de nodige tijd nodig hebben om verder te evolueren. De breuken in het gezicht zullen na overleg en analyse in België chirurgisch behandeld worden.

  Het wielerpeloton reageert opgelucht