• home
 • video
 • pas verschenen

  Riga dient toch geen klacht in tegen Standard

  José Riga zegt "ziek te zijn van alle beschuldigingen".

  José Riga (58) heeft zich bedacht. De coach gaat geen klacht indienen tegen zijn ex-club Standard. "Op aanraden van mijn advocaat. Hij acht een klacht nutteloos", zegt Riga, nu aan de slag bij de Franse club Metz.

  Standard-voorzitter Bruno Venanzi liet zich vorige week ontglippen dat vorig seizoen een speler een coach zou betaald hebben om te kunnen spelen.

  José Riga, vorig seizoen een van de drie coaches op Standard, zegt "ziek te zijn van alle beschuldigingen". Toch denkt hij niet meer aan een klacht.

  "Ik ontken in alle toonaarden geld of financieel voordeel te hebben aanvaard of ontvangen van eender welke speler van Standard. Ik heb in mijn carrière als trainer nooit zulke zaken meegemaakt", reageert Riga op de geruchten rond zijn persoon.

  "In eerste instantie wilde ik een klacht indienen wegens laster, maar op aanraden van mijn advocaat, die een klacht nutteloos acht, heb ik dat plan opgeborgen."

  "Naar de rechtbank trekken past ook niet bij mijn temperament. Ik behoud wel mijn recht op schadevergoeding, voor de schade die ik geleden heb", concludeert Riga.

  "Verleen alle medewerking aan justitie"

  De directie van Standard heeft intussen beslist om de zaak over te dragen aan het gerecht. José Riga: "Ik vind het betreurenswaardig dat meneer Venanzi niet geaarzeld heeft om mijn reputatie oneer aan te doen. Ik verleen alle medewerking aan justitie."