• home
 • video
 • pas verschenen

  Odoi: "Met andere mentaliteit stond Patosi verder dan Lokeren"

  Ayanda Patosi bleef enkele weken geleden een dag weg van training

  Extra Time-gast Denis Odoi heeft bij Lokeren op de linkerflank Ayanda Patosi voor zich. De Zuid-Afrikaan is de wispelturige sterspeler van de club. "Hij heeft heel goeie voeten, maar...", beseft Odoi. Dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden en technisch meer dan onderlegd zijn, getuigt een onderstaand filmpje van op training vorige maand.

  Patosi is nog altijd maar 22, maar al zijn vijfde seizoen bij Lokeren toe. Na spetterende beginjaren kende zijn carrière abrupt een stop in januari 2013 met gescheurde knieligamenten. Sindsdien zoekt hij naarstig naar zijn beste vorm en laat hij zich vaker opmerken om extrasportieve redenen.

  "Hij heeft heel goeie voeten", steekt Odoi van wal. De linksback speelt graag samen met Patosi. "Hij past bij mijn speelstijl. Hij kan de bal bijhouden en ik kan zo naar voren trekken."

  "Hij is ook geen zuivere flankspeler, hij trekt soms naar binnen, waardoor er ruimte komt voor mij."

  Odoi weet wel waar het schoentje wringt: "Als hij een andere mentaliteit had, stond hij verder dan Lokeren. Daar ben ik rotsvast van overtuigd."

  "Ik ben hier niet om Pato zijn privéleven te bespreken", wil Odoi niet uitweiden. "Ik heb bij Anderlecht gespeeld en weet wat daar rondloopt. Ik ken Pato zijn kwaliteiten en hij moet daar niet voor onderdoen. Hij moet voor zichzelf uitmaken of hij tevreden is met de ploeg waar hij nu speelt."

  "Met wat Patosi deed, zou hij vorig jaar niet meer in ploeg staan"

  Dit seizoen bleef Patosi al eens een dag weg van training. "Ik denk dat hij dat vorig seizoen niet gedaan zou hebben, omdat hij dan niet meer in de ploeg stond." Odoi laat verstaan dan Peter Maes hem dan aan de kant zou laten, maar Bob Peeters blijft hem toch gebruiken.

  "Omdat we nu ook in een periode zitten waarin we de punten moeten pakken. De club zal hem wel aangesproken en beboet hebben, maar je moet kiezen. Zet je hem op de bank, waardoor je nog aan kwaliteit inboet?"

  Even dollen op training: