• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho maakt zich kwaad: "Kijk eerst eens op Google"

  José Mourinho was niet tevreden met de vragen op zijn perspraatje.

  Na een derde competitienederlaag in vijf matchen afgelopen zaterdag is de sfeer bij Chelsea niet opperbest. Op een persconferentie hekelde José Mourinho, die onder vuur lijkt te liggen, de vragen van enkele journalisten. "Drie maanden geleden waren we nog de beste ploeg in Engeland", pareerde de Portugees de kritiek.

  De resultaten spreken boekdelen: Everton diende Chelsea in de Premier League vorige zaterdag al de derde nederlaag in amper vijf matchen toe. Morgen kan Chelsea zijn blazoen wat oppoetsen in de Champions League tegen Maccabi Tel Aviv, maar de sfeer bij de Engelse kampioen zit duidelijk niet goed.

  "Het is hier de gewone gang van zaken, met slechts één verschil: we zijn niet gelukkig", opende José Mourinho zijn gesprek met de Engelse journalisten.

  "Hoe het met de spelers gesteld is? Het antwoord op die vraag is duidelijk: we lachen niet en maken geen grapjes. Als je hard werkt, en dat doet iedereen echt wel, en niet beloond wordt voor dat werk, dan ben je gefrustreerd."

  "Het is zo eenvoudig om te aanvaarden dat de resultaten niet goed zijn, want elk jaar is er wel een ploeg die niet goed aan het seizoen begint. Dat is gewoon inherent aan deze sport. Het is jammer dat andere mensen dan problemen zoeken die er niet zijn."

  "We hebben maar één probleem: we hebben geen goeie resultaten. Maar bij andere clubs moet je twee, drie, zes of tien jaar teruggaan om het over goeie resultaten te hebben. Bij ons is het voldoende om drie maanden terug te kijken: toen waren we nog de beste ploeg van Engeland, met de beste coach en spelers."

  Over de vloek van het derde seizoen: "Consulteer eerst eens Google"

  Eén journalist ging nog een stapje verder op de persconferentie. Hij vroeg zich af of deze "crisis" niet voorspelbaar was, aangezien Mourinho het vaak lastig heeft in zijn derde seizoen bij een club.

  "Mijn derde seizoen? Bij Porto en Inter had ik geen derde seizoen", reageerde Mourinho geprikkeld. "Tijdens mijn eerste periode bij Chelsea won ik de FA Cup en de League Cup in mijn derde seizoen en schopten we het tot in de halve finales van de Champions League."

  "En bij Real Madrid won ik in mijn derde jaar de Supercup, verloor ik de bekerfinale en bereikten we de halve finales van de Champions League."

  "Consulteer dus eerst eens Google voor je zulke domme vragen stelt", beet Mourinho van zich af. "Zo'n vraag is gewoon onnozel."