• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke: "Mijn doelpunt geeft me geen voldoening"

  Benteke: "Goal is goed voor mijn vertrouwen, maar had liever gewonnen."

  De omhaalgoal van Christian Benteke van zaterdag tegen Manchester United ging de wereld rond, maar bij de Rode Duivel van Liverpool overheerst de ontgoocheling na de 3-1-nederlaag. "Ik had liever gewonnen", zegt hij op de website van zijn club. De spits beseft ook dat het spelniveau van de Reds beter moet: "We moeten meer tonen."

  Benteke maakte 6 minuten voor tijd de aansluitingstreffer bij een 2-0-achterstand op Old Trafford.

  "Ik handelde puur op instinct. Ik zag de bal in de zestien komen en dacht: "Probeer het gewoon". Ik had wat geluk en ben er ook blij mee, maar we pakken de drie punten niet."

  "Als spits is het belangrijk om te scoren, dus voor mijn vertrouwen doet dit goed, maar op het eind had ik liever gewonnen. Dus ben ik ontgoocheld."

  Liverpool haalde 0 op 6 in de laatste twee competitieduels en Benteke beseft dat het beter moet: "We moeten meer tonen. Als je voor een club als Liverpool speelt, moet je meer tonen. Daar gaan we op training op focussen: hard werken en proberen goed te spelen." Liverpool staat tiende met 7 op 15.