• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel past finaal voor de WB-cross in Las Vegas

  Van der Poel heeft nog hinder van een val in de Ronde van de Toekomst.

  Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel mist de start van het Wereldbeker-seizoen. Hij overbelastte zijn linkerknie tijdens zijn revalidatie van een blessure aan zijn rechterknie. "Jammer, want ik keek er hard naar uit", zei de Nederlander.

  Mathieu van der Poel belandde drie weken geleden in het sukkelstraatje, toen hij viel in de Ronde van de Toekomst en zijn rechterknie geblesseerd raakte.

  "Die knie is intussen genezen, maar het probleem situeert zich nu in mijn linkerknie, die ik overbelastte in mijn drang om zo snel mogelijk week competitief te zijn", zegt Van der Poel (BKCP-Corendon).

  "Vorige donderdag bracht een scan een ontsteking aan het licht. Er werd toen veel vocht weggetrokken. Er zat niets anders op dan ontstekingsremmers slikken, ijs leggen en rusten. Vandaag is al mijn vijfde dag zonder fiets. Vanaf morgen mag ik wel weer lichtjes trainen."

  Maar Las Vegas mist hij dus. "Ik keek nochtans hard uit naar de openingsmanche van de Wereldbeker. Het leek me wel wat om op een ander continent de regenboogtrui te tonen."

  "Drie weken zonder fiets is geen ideale start van het seizoen. Je weet dan dat je weer een periode nodig hebt om op te bouwen. Ook mentaal is dit niet leuk, maar ik red me wel en kijk al verder in het seizoen."