• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 7: Rook, vuur en een sproeiinstallatie als geheime wapen

  Wanneer trekt de rook op in Luik?

  U had afgelopen weekend geen tijd om meer dan 720 minuten voetbal te kijken? Geen nood, we lijsten de meest opmerkelijke fases kort voor u op.

  Standard speelt met vuur

  Bij Standard rekende iedereen op een vurige start na de aanstelling van Yannick Ferrera als nieuwe trainer. De supporters deden alvast hun deel van het werk. Voor de match tegen Lokeren brengen ze een indrukwekkende rookbom tot ontploffing.

  Invaller Emond deed zijn best om het vuur ook op het veld aan te wakkeren, maar hij mocht blij zijn dat deze Karate Kid-tackle maar geel opleverde.

  Brandweer moet brandje blussen op Freethiel

  Ook de Freethiel van Waasland-Beveren stond zaterdagavond eventjes in brand. Alweer kwam het vuur niet van de thuisploeg, die 1-5 verloor van Oostende. Oorzaak was een verdwaalde vuurpijl die op het dak van het stadion terecht kwam. De brandweer moest het brandje blussen.

  Egyptenaar van Anderlecht flatert nog voor hij debuteert

  Nog iemand die met vuur speelde dit weekend was Anderlecht-speler Mahmoud "Trezeguet" Hassan. De nieuwbakken Egyptenaar van Anderlecht deelde op zijn Instagram-account een bewerkte foto waarop vrouwelijke RSCA-fans gewist zijn. Er zijn betere manieren om de supportersharten in België te veroveren. Anderlecht kwam al met excuses.

  STVV besproeit alleen eigen speelhelft

  Bij STVV was water het gespreksonderwerp vlak voor de match. Het kunstgras van STVV werd maar op één speelhelft besproeid. Toeval of niet: de speelhelft waarop de thuisploeg iets later zou aanvallen.

  Scheidsrechter Joeri Van de Velde tackelt Mbaye Leye

  Een leuk moment tijdens Zulte Waregem-Gent was de "tackle" van scheidsrechter Joeri Van de Velde op Mbaye Leye. Een actie die volgens onze inschatting geel had verdiend als ze van een Gent-speler was gekomen.