• home
 • video
 • pas verschenen

  Reus van het peloton (2,04m) mag naar WK

  Conor Dunne (achteraan) steekt een kopje boven zijn ploegmaten uit.

  Verrassing in de Ierse WK-selectie: de boomlange Conor Dunne (2,04m) mag samen met Sam Bennett de Ierse kleuren in de wegrit verdedigen. Hij houdt onder meer Nicolas Roche en Daniel Martin uit de selectie.

  Hij is niet de bekendste, maar wel de grootste renner uit het Europese wielerpeloton. Conor Dunne (23) verblijft tijdens het seizoen in België en rijdt voor An Post, het team van Niko Eeckhout.

  In 2012 wou Dunne - door zijn ploegmaten "de lange" genoemd -  deelnemen aan het WK tijdrijden voor beloften. Met een fiets aangepast aan zijn lengte, zodat hij niet langer met z'n knieën tegen zijn stuur zou schuren. Maar de Ierse reus ving toen bot bij de UCI.

  Nu mag Dunne dus zijn koffers pakken voor Richmond, waar hij als enige de Ierse kopman Sam Bennett mag bijstaan. Dunne krijgt de voorkeur op jongens als Nicolas Roche en Daniel Martin, wellicht omdat die Bennett niet zo goed uit de wind kunnen houden.

  Dunne kreeg ondertussen een nieuwe machine op zijn maat

  Thomas (niet fit) past voor WK

  Wie er in Richmond niet zal bij zijn, is Welshman Geraint Thomas. "Ik ben fysiek niet in orde. Ik wil er niet bijlopen op een WK voor spek en bonen."