• home
 • video
 • pas verschenen

  Raes: "Beerschot-Wilrijk zal niet door derde klasse wandelen"

  Beerschot-Wilrijk hoopt ook in derde klasse de titel te vieren.

  In derde klasse B stond afgelopen weekend de derby tussen Beerschot-Wilrijk en Berchem op het programma. De wedstrijd tussen de traditieclubs eindigde op 2-2. Frank Raes zat in de tribunes.

  De wedstrijd tussen Beerschot-Wilrijk en Berchem was niet alleen een stadsderby, beide ploegen deelden voor aanvang ook de leiding in derde klasse B. Dat lokte bijna 10.000 fans naar het olympisch stadion van Beerschot.

  "Beerschot leeft nog altijd enorm. Een uur voor de match stroomden de supporters toe. Het is dankzij Wilrijk dat de club overleeft, maar de kern van de club is Beerschot. Ze spelen in het olympisch stadion en de aanhang komt van Beerschot."

  "Berchem was altijd het derde clubje van Antwerpen, maar heeft ook een enorme geschiedenis. Rik Coppens was er nog trainer en Ludo Coeck begon er te voetballen. De rivaliteit tussen de twee clubs is wel veel minder "bloeddorstig" dan met Antwerp."

  "De grote kern van Beerschot kan het verschil maken"

  "Het 2-2-gelijkspel was een verdiende uitslag. Beerschot speelde moeizaam. Beerschot heeft meer power en had het balbezit, maar het is duidelijk dat Beerschot niet door derde klasse zal wandelen. Berchem speelde goed."

  "De motor van de ploeg is het duo Hernan Losada en Davy De Beule, twee ex-eersteklassers. Losada speelt bij Beerschot omdat hij graag in Antwerpen blijft. Hij heeft een Antwerpse vriendin en is altijd graag in Antwerpen geweest. Een echte Beerschot-man ook. Met zijn techniek en versnelling steekt hij er bovenuit."

  "Maar ook voor Losada is het niet makkelijk de ploeg op sleeptouw te nemen. Dat Beerschot een grote kern heeft kan wel het verschil maken op het einde van het seizoen. Ze moeten alleen nog het juiste spelsysteem vinden, want voetballend was het niet overweldigend."