• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Met De Bruyne stap dichter bij Barça en Bayern"

  Kompany en City willen afrekenen met hun Champions League-frustraties.

  Manchester City krijgt morgen verliezend finalist Juventus over de vloer in de Champions League. "Of De Bruyne morgen start? Geen idee, maar Kevin weet hoe goed hij is", blikt City-aanvoerder Vincent Kompany vooruit.

  In de competitie loopt op het wieltjes voor Manchester City. Het team met Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne kan een perfect rapport voorleggen en wil nu ook op het kampioenenbal schitteren.

  "We zijn nog altijd gefrustreerd door onze voorbije Champions League-campagnes", vertelt City-aanvoerder Kompany. "Zolang we in de Champions League niet op hetzelfde niveau spelen als in de Premier League, zullen we altijd met een onvoldaan gevoel het Europese toneel verlaten."

  Vorig jaar kegelde de latere winnaar Barcelona Manchester City uit de Champions League, in de achtste finales. "Er gaapt nog altijd een gat tussen het trio Barcelona-Real-Bayern en de rest van Europa."

  "Ook al slagen we er in om ze te verslaan, dan nog hebben we veel werk aan de winkel om ons naast die drie Europese topclubs te plaatsen."

  "En het is niet doordat ze de mooiste clubkleuren of veel geld hebben, dat Real, Barcelona en Bayern er met kop en schouders bovenuit steken."

  "Die drie teams hebben gewoon de beste ploeg om een heel seizoen op een bijzonder hoog niveau te spelen, zowel in de Champions League als in de eigen competitie."

  Kompany: "City had iemand nodig als De Bruyne"

  Kan de komst van Kevin De Bruyne City een stap dichter brengen bij het niveau van Bayern, Real en Barcelona? "Zeker, Kevin is één van de spelers die we nodig hebben om ook in de Champions League successen te boeken."

  "Kevin is een coole gast, die weet hoe goed hij is. Hij trekt zich niets aan van de analyses in de kranten. Manchester City had iets anders nodig en Kevin is net diegene die we nodig hadden."

  Vorig weekend mocht De Bruyne voor het eerst het City-shirt aantrekken om de geblesseerde Agüero te vervangen. Zo loert nu ook de kans dat de Rode Duivel morgen mag starten tegen Juventus.

  "Of ik Kevin De Bruyne in de basis zou zetten tegen Juventus?", vraagt Kompany zich af. "Ik ben de manager niet, dus ik weet het niet."

  "Manchester City heeft veel grote spelers, die allemaal hun kans zullen krijgen om eens te starten in de Champions League."