• home
 • video
 • pas verschenen

  Jurgen Van den Broeck: "Zo hoog mogelijk mikken op WK"

  Jurgen Van den Broeck won eerder dit jaar het BK tijdrijden.

  Belgisch kampioen tijdrijden Jurgen Van den Broeck is vertrokken richting Richmond om zich voor te bereiden op zijn tijdrit op het WK. Ook kijkt Van den Broeck al uit naar het volgende seizoen bij zijn nieuwe ploeg Katjoesja: "Ik zal meer vrijheid krijgen."

  "Mijn voorkeur was eigenlijk om de Vuelta uit te rijden (Van den Broeck verliet de Vuelta na de 17e etappe, red) , maar dat hebben veel mensen uit mijn hoofd gepraat", zegt Van den Broeck.

  "Ik heb nu een paar dagen rust genomen en zal vooral nog wat trainen achter de derny. Lange trainingen zijn niet meer nodig. Ik ga het houden bij datgene wat ik vroeger ook deed."

  "Ik hoop dat ik dezelfde benen zal hebben als op het Belgisch kampioenschap, en dan kan er misschien veel. Ik weet niet tot waar ik kan gaan, maar ik probeer zeker zo hoog mogelijk te mikken", klinkt het hoopvol bij Van den Broeck.

  De WK tijdrit wordt gereden op woensdag 23 september in Richmond.

  "Meer vrijheid in een rustigere omgeving."

  Jurgen Van den Broeck verlaat na 9 jaar de Lotto-formatie en trekt naar het Russische Katjoesja. "De ploegleiding zegt me dat ik nog altijd kan wat ik vroeger kon, ze geven me veel vertrouwen."

  "Bij Lotto moest ik het ganse jaar uitslagen rijden en zo is het moeilijk om mij specifiek voor te bereiden op een grote ronde", zegt Van den Broeck. "Bij Katjoesja zijn er renners genoeg die het kunnen afmaken. Met een knechtenrol in kleinere rittenkoersen kan ik me meer in de luwte voorbereiden."

  "Het spreekt me enorm aan om meer vrijheid te hebben in een rustigere omgeving", klinkt het bij Van den Broeck.