• home
 • video
 • pas verschenen

  De Boeck: "Als Anderlecht belt, neem ik deze keer wel op"

  Glen De Boeck was sinds januari aan de slag bij Herculean.

  In januari verruilde Glen De Boeck (44) het voetbal voor het bedrijfsleven. Hij koos voor een job bij een evenementen- en teambuildingsbureau. Maar nu zet hij de deur naar de voetbalwereld weer helemaal open. "Ik wil weer als trainer aan de slag", zegt hij.

  Glen De Boeck spreekt in De zevende dag niet van een mislukt avontuur: "We hebben in de afgelopen periode een aantal goede evenementen opgezet. Het was de bedoeling om na acht maanden een evaluatie te maken en we zijn tot het besluit gekomen dat onze visies over de toekomst niet overeenkwamen."

  Een aantal maanden geleden sprak De Boeck zich uit over het gebrek aan "eerlijkheid, authenticiteit en open communicatie" in het voetbal.

  "Die woorden zijn uit de context getrokken. Ik heb dat zeker niet zo gezegd. Ik stoorde me wel aan een aantal zaken, maar de woorden die toen werden neergeschreven, kwamen niet uit mijn mond. Het is niet enkel in het voetbal dat het zo gaat, ook in de politieke- en bedrijfswereld zijn er problemen", zegt hij.

  "Als Anderlecht belt, dan zal het de bezettoon zijn"

  Toen De Boeck de voetbalwereld de rug toekeerde zei hij op de persconferentie dat "Anderlecht de bezettoon zou horen als het zou bellen". Van die woorden heeft hij nog geen spijt, maar ondertussen is er wel heel wat veranderd. De Boeck heeft weer ambities in het voetbal.

  "Als je ergens blijft zitten en de visie strookt niet met die van de rest, kom je in conflictsituaties terecht. Dat wil ik vermijden."

  "Ik heb 25 jaar in het voetbal gezeten en heb zowel goede als slechte momenten meegemaakt. Maar ik heb voldoende neergezet om te kunnen zeggen dat ik weer als trainer aan de slag wil."

  "Ik heb een aantal informele gesprekken gehad en al die mensen zeggen me dat ik weer aan de slag moet gaan als trainer. Ik heb geduld en ik leg mijn focus nu op het analyseren en becommentariëren van wedstrijden en dan zullen we wel zien wat er komt."

  De Boeck komt ook nog even terug op de uitspraken van Herman Van Holsbeeck. Die zei dat De Boeck een imagoprobleem heeft.

  "Mensen vinden van me dat ik verkeerde beslissingen neem en die beslissingen achtervolgen me dan. We maken allemaal fouten. Je kan moeilijk van mensen verwachten dat ze altijd de juiste beslissingen nemen. Als Anderlecht belt, denk ik dat ik deze keer wel zal opnemen", zo besluit De Boeck.