• home
 • video
 • pas verschenen

  Beste Belg De Clercq na Vuelta: "Er zat meer in dan 14e plaats"

  Een val in de achtste rit gooide roet in het eten van Bart De Clercq.

  Bart De Clercq was de beste Belg in de Vuelta met een 14e plaats, op 16'34" van eindwinnaar Aru. Vooraf had hij de top 10 als gedurfde ambitie uitgesproken. "Maar ik kan leven met mijn resultaat", zegt de Lotto-Soudal-renner. "Al heb ik het gevoel dat er meer had ingezeten."

  De Clercq kwam immers in de achtste rit ten val. "Ik moest daar enkele dagen van recupereren."

  "In de  koninginnenrit in Andorra verloor ik daardoor enkele minuten, zonder de hulp van Jelle Vanendert en Monfort konden er dat nog veel meer geweest zijn."

  "In de laatste week toonde ik dat mijn niveau intact bleef, dat ik de top 10 dicht benaderde en niet moest onderdoen voor jongens als Pozzovivo en Meintjes."

  "In de tijdrit pakte ik zelfs enkele minuten terug. Op de allerlaatste klim in deze ronde ben ik nog 40 seconden weggereden van de groep-Dumoulin/Valverde. Die tijdwinst zorgt ervoor dat ik 14e blijf en niet 17e word."

  "Deze Vuelta heeft me geleerd dat een top 10 geen onrealistische ambitie is. Dat moet ik meenemen naar de toekomst. Een ronde van drie weken is voor mij zeker geen nadeel. Ik kende weinig verval en de recuperatie bleef intact."

  "Contract verlengd met twee jaar"

  "Wat mij dat in de toekomst zal brengen, is moeilijk te zeggen. Er zijn natuurlijk altijd grenzen. In 2013 was ik dit pad al ingeslagen, maar vorig jaar kende ik geen goed seizoen. Ik heb dit seizoen de draad van 2013 kunnen opnemen en die lijn wil ik in 2016 doortrekken."

  En dat gebeurt bij Lotto-Soudal: "Ik heb mijn contract met twee jaar verlengd. En zal mij blijven focussen op het rondewerk met rittenkoersen van één en drie weken."