• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-aanwinst Trezeguet excuseert zich voor Instagram-post

  De bewerkte foto ziet u hierboven. Hieronder staat de originele foto.

  Gespeeld heeft hij nog niet, maar Mahmoud "Trezeguet" Hassan heeft naast het veld wel al van zich laten spreken. De nieuwbakken Egyptenaar van Anderlecht deelde op zijn Instagram-account een bewerkte foto waarop vrouwelijke RSCA-fans gewist waren. Trezeguet heeft ondertussen de foto, die in enkele kranten staat, verwijderd en zijn verontschuldigingen aangeboden. "Hij wilde niemand kwetsen", klinkt het bij de club.

  De foto die de commotie veroorzaakte, dateert van 30 augustus, toen Anderlecht bij Westerlo speelde, weet Het Laatste Nieuws. Op een wit T-shirt stond "Dennis, blijf".

  De bewerkers van de foto veranderden het opschrift in "Welcome Mahmoud Trezeguet", maar tegelijkertijd werden de hoofden van vier vrouwen die in beeld kwamen, in het wit weggevaagd.

  Dat ontlokte al snel negatieve reacties op de sociale media. Anderlecht reageerde zondag in een mededeling op de Facebook-pagina van de club.

  "Onze speler Mahmoud Trezeguet Hassan heeft een ongelukkige post op Instagram geplaatst. Hij wilde niemand kwetsen en heeft de publicatie snel verwijderd. Na overleg met de club biedt hij zijn excuses aan alle supporters aan."

  De originele foto: