• home
 • video
 • pas verschenen

  Tottenham en Adebayor ontbinden hun contract

  Adebayor in betere tijden, met Chadli en Eriksen.

  Emmanuel Adebayor is geen speler van Tottenham meer. De Togolese spits had geen zicht meer op speelgelegenheid en is nu dus een vrije speler.

  Tottenham huurde Adebayor in 2011 van Manchester City en gaf de bonkige spits in 2012 een vast contract. De Togolees raakte echter steeds meer uit beeld bij de Londense club en dit seizoen zou hij geen speelkansen meer gekregen hebben van trainer Mauro Pochettino.

  Adebayor raakte niet weg tijdens de transferperiode en dus beslisten zowel de club als hij nu om hun contract te beëindigen. De ex-ploegmaat van Rode Duivels Vertonghen, Alderweireld, Dembélé en Chadli is nu een vrije speler en zijn nieuwe club moet Tottenham dus geen transfersom betalen.

  De 31-jarige aanvaller viel trouwens ook bij zijn nationale ploeg al uit de gratie van bondscoach Tom Saintfiet omdat hij niet was komen opdagen voor een interland tegen Djibouti. "Het is niet de keuze van de speler tegen welke tegenstander hij wel of niet speelt", zei onze landgenoot daarover.