• home
 • video
 • pas verschenen

  Sepulveda graait zegepraal mee in Tour du Doubs

  Voor Eduardo Sepulveda was het zijn tweede seizoenszege.

  Eduardo Sepulveda heeft in Frankrijk de Tour du Doubs op zijn palmares gezet. De Argentijn had aan de streep een kleine voorsprong op een groepje van vier renners. Met Tom Dernies finishte er één Belg in de top 10.

  Het duurde ruim 80 kilometer tot de goeie vlucht tot stand kwam. 14 renners, met onder anderen Eduardo Sepulveda en de Belg Tom Dernies kozen het hazenpad. Ze verzamelden een voorsprong van om en bij de vijf minuten.

  Op 30 kilometer van de finish bedroeg de voorsprong van de 14 leiders nog steeds 4'15" en het peloton leek te berusten in de situatie. Met nog tien kilometer te gaan gooide Romain Combaud vooraan een bommetje.

  De Fransman kreeg het gezelschap van Sepulveda, Molard en Pierre Gouault. Maar lang bleef het viertal niet samen. Sepulveda liet zijn drie metgezellen achter en reed solo richting aankomst in Pontarlier. Aan de finish had de Argentijn een bonus van 29 seconden op Loubet en Molard. Eerste Belg was Dernies op een zevende plaats.
   

  Uitslag Tour du Doubs (1.1)

  1. Eduardo Sepulveda (Arg) 177 km in 4u20'48"
  2. Julien Loubet (Fra) op 29"
  3. Rudy Molard (Fra) z.t.
  4. Romain Combaud (Fra)
  5. Julien Antomarchi (Fra)
  6. Pierre Gouault (Fra) 52"
  7. Tom Dernies
  8. Jérôme Mainard (Fra)
  9. Alexandre Geniez (Fra) 1'00"
  10. Romain Guillermois (Fra)