• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters: "Het mooiste moment van mijn golfcarrière"

  Thomas Pieters met zijn trofee van de KLM Open.

  Thomas Pieters heeft de smaak van de overwinning te pakken. Na de Czech Masters won hij zondagmiddag in Zandvoort. "Ik ben ontzettend blij", zegt de Belg, die aan zijn zege op de KLM Open zo'n 300.000 euro overhoudt.

  Thomas Pieters maakte het verschil op de vierde dag in Zandvoort met een rondje van 65 slagen, vijf onder par. Toch bleef het spannend tot het absolute slot, maar toen de Engelsman Lee Slattery zijn parputt miste op hole 18 mocht Pieters vieren.

  "Ik had niet verwacht dat Slattery de putt zou missen. Op de eerste hole waren de zenuwen gespannen, maar vanaf hole 2 was ik weer mezelf. Ik vond dat ik beter speelde in Tsjechië, maar het putten was alweer van een hoog niveau", vertelde Pieters.

  "We gaan nu voor een derde zege. Er komen nog een pak belangrijke toernooien zoals de Final Series. Volgende week neem ik net als vorige week vrijaf om alles wat te laten bezinken."

  "Nadat ik twee weken geleden mijn eerste zege behaald had op de European Tour, was ik vrijwel zeker van deelname aan de vier grote toernooien aan het einde van het seizoen. Nu moet ik daar niet meer aan denken en kan ik rustig naar de volgende toernooien uitkijken."

  "Dit is ongetwijfeld het mooiste moment in mijn golfloopbaan. Zowel het Belgische als het Nederlandse publiek stond volledig achter mij en dat is fantastisch om mee te maken. Ik ben echt ontzettend blij."