• home
 • video
 • pas verschenen

  Mayweather schrijft geschiedenis in laatste bokskamp

  Mayweather hangt zijn bokshandschoenen aan de haak.

  Floyd Mayweather heeft in Las Vegas de legendarische bokser Rocky Marciano geëvenaard. Zwaargewicht Marciano stopte in april 1956 met 49 zeges en 0 nederlagen. Mayweather realiseerde diezelfde statistiek door z’n 49e en laatste profkamp winnend af te sluiten tegen Andre Berto. Na afloop zei Mayweather: “Het is officieel, dit was mijn laatste kamp. Tijd voor de kids.”

  Mayweather had iets goed te maken na de bleke ‘kamp van de eeuw’ tegen Manny Pacquiao eerder dit jaar begin mei. De hype in de aanloop bleef deze keer ook beperkt, omdat velen gewoon niet geloofden dat Mayweather z’n handschoenen definitief aan de haak zou hangen.

  De twee weltergewichten (-66,7 kg) vochten om 2 wereldtitels, de gordels van de WBA en de WBC. Andre Berto is de zoon van de Haïtiaanse bokser Dieuseul Berto. Andre heeft de reputatie van een puncher op de dool. Van stootkracht was ook weinig te merken in het begin.

  Na drie verkenningsrondes kwam er eindelijk leven in de brouwerij, een goeie rechtse van Mayweather raakte Berto vol. Algemeen beschouwd was de kamp te lauw, zeker voor het afscheid van een bokser die zichzelf ‘the best ever’ noemt.

  “De beste van z’n generatie wel, maar niet de beste bokser aller tijden, dat blijft Ali”, volgens de legendarische promotor Don King.
  Het duel tegen Berto was te makkelijk, veel clinchwerk, een zeldzaam goeie uppercut, veel ‘trashtalk’ ook.

  De referee legde beide boksers op een bepaald moment letterlijk het zwijgen op. In de twaalfde en allerlaatste ronde leek de knock-out er nog heel even in te zitten. Berto wankelde, maar Mayweather danste de laatste 10 seconden letterlijk de ring rond.

  Het leidde tot een voorspelbare unanieme zege op punten met duidelijk verschil: 120-108, 118-110, 117-111.

  "Comeback van de eeuw?"

  Op één vlak deed Mayweather z’n bijnaam Money weer alle eer aan. Zijn beurs voor de kamp tegen Berto wordt op een slordige 32 miljoen dollar geraamd. Zei Mayweather in z’n eerste interview na de kamp: “Money doesn’t make me, I make money.” Berto’s reactie na afloop kunnen we nog korter samenvatten: “Het is wat het is.”

  Het contract van Mayweather met pay-per-viewzender Showtime is afgelopen. De 38-jarige kampioen bokste zes lucratieve kampen voor Showtime, waarbij die tegen Pacquiao.

  Floyd zei daar onlangs over dat hij 300 miljoen dollar verdiende met dat ene gevecht. Wellicht starten nu achter de schermen onderhandelingen voor de comeback van de eeuw.

  In de coulissen van het MGM Grand Hotel liep al het gerucht dat Mayweather in 2016 de gloednieuwe Las Vegas Arena gaat openen. Als de beurs maar groot genoeg is, dan gaat Money misschien nog voor een pensioenbonus in een rematch tegen Manny Pacquiao.

  Als hij die ook wint, kan hij z’n boksloopbaan afsluiten met een magische 50-0. En dan doet hij nog beter dan legende Rocky Marciano.

  Wielerjournalist Renaat Schotte woonde de laatste kamp van Mayweather bij en knutselde bovenstaand verslag in elkaar. Voor de boksmatch nam hij een selfie met de legendarische bokspromotor Don King. En na afloop kreeg Renaat ook nog Mayweather zelf te pakken.

  Mayweather: "Pintje drinken in België? Sorry, ik drink niet"