• home
 • video
 • pas verschenen

  Hansen na Vuelta 2015: "Mijn hardste ronde was de Tour van 2015"

  Adam Hansen veroverde een plaatsje in de wielergeschiedenis.

  Adam Hansen bolde in de laatste Vuelta-rit als 30e over de finish in Madrid en schrijft daarmee geschiedenis. Hij breekt het 57 jaar oude record van Bernardo Ruiz. En de Australiër denkt nog niet aan stoppen. "Ik blijf rondes rijden tot ik er bij neerval."

  Adam Hansen heeft zich in de slotrit in Madrid verzekerd van een plaatsje in de geschiedenisboeken. Hij brak er het record van Bernardo Ruiz. De Spanjaard reed in de jaren 50 12 grote rondes op een rij. 

  "Speciaal en uniek is dit zeker", vertelt een blije Hansen. "Na elke grote ronde begonnen meer en meer mensen over het record te spreken. Voor mij werd het pas een thema na de zesde of zevende ronde, maar een obsessie was het niet. Ik ben uiteraard wel erg trots."

  Hansen startte zijn recordreeks in 2011 toen hij de Vuelta uitreed. In de daaropvolgende jaren bracht hij telkens de drie grote rondes tot een goed einde. "De hardste was ongetwijfeld de Ronde van Frankrijk dit jaar. Ik viel helemaal in het begin, was zwaar geblesseerd, en moest nog drie weken verder. Ook de Vuelta van 2012 was fysiek echt zwaar. Het was het eerste jaar dat ik de drie rondes reed."

  "Het hoogtepunt? Mijn ritoverwinningen." In de Giro van 2013 won Hansen de zevende rit en in 2014 pakte hij een etappe in de Vuelta. "Ik hoop nog één grote leemte op mijn palmares op te vullen: een ritzege in de Tour de France."

  "Ook de schitterende prestaties van mijn ploegmakkers blijven me bij. De ritoverwinningen van André Greipel en de gele trui van Tony Gallopin. Van elke ronde houd ik een rugnummer, een truitje en een roadbook bij. Of ik mijn reeks volgend jaar voortzet? Tot ik er bij neerval!"

  Bekijk de ritoverwinning van Hansen in de Vuelta:

  In 2013 won Hansen de zevende rit in de Giro:

  Ook Lotto-Soudal was het record van Hansen niet vergeten