• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel moet bloemen aan Viviani geven in slotrit Tour of Britain

  André Greipel werd na de rit gedeklasseerd.

  Elia Viviani (Team Sky) heeft de slotrit in de Tour of Britain gewonnen. Greipel kwam eigenlijk als eerste over de meet, maar werd bestraft voor een foutief manoeuvre in de sprint. Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) werd vierde en is de eindwinnaar.

  Op de laatste dag in de Tour of Britain kregen de renners een korte rit naar Londen voor de wielen geschoven. Zeven renners probeerden de sprinters voor te blijven, maar faalden. Zes kilometer voor het einde werd de vlucht van de dag ingerekend en kon het spektakel beginnen.

  Lotto-Soudal zette alles op alles om André Greipel zijn tweede zege op een rij te bezorgen in Groot-Brittannië en dat leek ook te lukken. De Duitser versloeg Viviani in de sprint en balde de vuisten. Maar na de rit werd de naam van Greipel geschrapt.

  In de massasprint sneed Greipel de Italiaan iets te nadrukkelijk de pas af en hij moest de bloemen van de wedstrijdjury na afloop afgeven. Viviani mocht zo toch op het hoogste schavotje klimmen. De Spanjaard Lobato werd tweede, Trentin derde.

  De eindoverwinning in de Tour of Britain is voor Boasson Hagen. De Noor werd vierde in de slotrit en hield zo Wout Poels af in de eindstand. Het is de tweede keer in zijn carrière dat Boasson Hagen de Tour of Britain wint.

  Uitslag rit 8:

  01. Elia Viviani (Ita) - 86,6 km in 01u50'16
  02. Juan Jose Lobato del Valle (Spa) - z.t.
  03. Matteo Trentin (Ita)
  04. Edvald Boasson Hagen (Noo)
  05. Jens Debusschere

  Eindklassement:

  01. Edvald Boasson Hagen (Noo) - in 34u52'52
  02. Wouter Poels (Ned) - op 13"
  03. Owain Soull (GBr) - 42"
  04. Rasmus Guldhammer (Den) - 43"
  05. Zdenek Stybar (Tsj) - 51"
  10. Xandro Meurisse - 1'02"