• home
 • video
 • pas verschenen

  Engelaar (ex-Genk) zegt het voetbal vaarwel

  Engelaar speelde van 2004 tot 2006 bij Racing Genk.

  Orlando Engelaar stopt op 36-jarige leeftijd met voetballen. De Nederlandse middenvelder speelde twee seizoenen in België bij Racing Genk.

  Engelaar trok in de zomer van 2004 voor het eerst het shirt van Racing Genk aan. De Nederlander kende twee goede seizoenen in België en besloot daarna terug te keren naar Nederland, waar hij voor FC Twente ging spelen.

  Later belandde Engelaar ook nog bij Schalke 04, PSV en Melbourne Heart in Australië. In 2014 kwam Engelaar weer bij Twente terecht, maar veel kwam hij daar niet aan spelen toe. Hij kreeg dan ook geen nieuw contract meer en nu heeft Engelaar op de Nederlandse radio bevestigd dat zijn spelerscarrière erop zit.

  Engelaar verzamelde tijdens zijn carrière ook 14 caps bij Oranje. Hij was basisspeler op het EK 2008, maar viel net uit de selectie voor het WK 2010.

  Bekijk hier nog eens een knappe treffer van Engelaar in Australië: