• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Dit doet pijn, ik voel me slecht"

  "Waarom alles plots wegviel? Dat is de vraag."

  Na verlies op Moeskroen-Péruwelz staat Club Brugge met 1 op 12 in zijn uitwedstrijden. Michel Preud'homme en Ruud Vormer zoeken verklaringen voor deze trend. "Ik zal een oplossing moeten vinden, want dit overkomt ons te vaak buitenshuis", zegt de trainer.

  "We hadden goed getraind deze week en dat zag je ook terug in onze eerste 20-25 minuten. Ik zag veel goeie bewegingen, diepgang, kansen en één doelpunt. Waarom dat dan plots verdwijnt, is voor mij een groot vraagteken. Dit doet pijn, ik voel me slecht", zei Preud'homme op de persbabbel.

  "Het begin van de tweede helft was een ramp. Er zat geen tempo in ons spel en er was weinig inzet. Onverklaarbaar. Dit is een probleem dat we buitenshuis veel hebben, thuis gebeurt dat niet. Daar komt de kracht vanuit de tribunes, uit is dat natuurlijk niet zo. Daar moet ik een oplossing voor vinden."

  Jelle Vossen debuteerde met 90 speelminuten. Preud'homme: "Ik vind dat hij vooral in de eerste helft veel ruimte gecreëerd heeft voor andere spelers, ook al maakten die daar niet altijd gebruik van. Hij speelde een redelijke wedstrijd."

  "Of hij niet beter in een systeem met twee spitsen zou spelen? Dat kan. We kunnen Vazquez en Vanaken ook op de flank zetten, daardoor een nieuw probleem creëren en dan kunnen jullie vragen waarom ik die twee op de flank zet."

  "Kijk: we missen Izquierdo, Gedoz en Refaelov: drie spelers die vorig jaar op onze flank stonden. Als de hele selectie fit is, zal ik misschien andere keuzes maken, maar momenteel houd ik het hierbij. Maar goed, je moet vooral geen fouten maken. Ook defensief niet. Daar missen we ook spelers, maar ook daar zat het niet goed."

  Vormer: "Blijf hier enkele dagen mee zitten"

  "Dit is een drama. Het is heel erg dat je hier verliest", zegt Ruud Vormer. "We begonnen goed, in het eerste halfuur had Moeskroen weinig te vertellen. We kwamen 0-1 voor na een mooie assist van Hans. Toen was ik ervan overtuigd dat we zonder veel problemen de drie punten mee naar huis zouden nemen, maar na de rust vergaten we gewoon door te voetballen."

  "We gingen mee in hun spel en na de 1-1 kregen ze hoop en viel de 2-1. Ongelofelijk. Het liep voor geen meter meer, terwijl Moeskroen vleugels kreeg en op de counter kon speculeren. Of we hen onderschat hebben? Helemaal niet..."

  "We moeten verder, want donderdag wacht Napoli in de Europa League. Als we dan presteren zoals vandaag hebben we een heel groot probleem. Ik kijk uit naar die wedstrijd, maar met deze nederlaag zal ik toch nog een paar dagen in mijn maag blijven zitten."