• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "We hebben pech, maar ik blijf de man voor deze job"

  Mourinho beleeft met Chelsea de slechtste start van de club sinds 1986.

  José Mourinho leed met Chelsea deze namiddag zijn derde nederlaag in vijf wedstrijden. Maar de Portugees blijft het vertrouwen behouden in zijn team én in zichzelf. "We verdienen veel meer dan dat we voorlopig hebben gekregen", aldus Mourinho.

  "De resultaten passen absoluut niet bij het niveau dat we halen", opende de Portugees na de wedstrijd. "We spelen helemaal niet zo slecht, maar alles zit tegen op dit moment."

  De regerende kampioen in de Premier League leed in de eerste vijf wedstrijden van het nieuwe seizoen al evenveel nederlagen als in het hele vorige seizoen.

  "Ik wijs niemand met de vinger. Dit is noch de schuld van de spelers, noch mijn eigen schuld. Dit zijn de slechtste resultaten in heel mijn carrière, maar ik ben niet ongerust. Ik ben een kampioen, de spelers zijn kampioenen."

  Mourinho's zelfvertrouwen blijft voorlopig dus onaangetast. "Ik denk niet dat er op dit moment een betere manager bestaat voor Chelsea dan ik. Ik ben de man voor deze job. In het verleden heb ik deze club tal van prijzen bezorgd. Nu moet iedereen er het vertrouwen in behouden dat ik ook deze situatie weer zal rechttrekken."

  Eden Hazard stond 90 minuten op het veld en miste twee grote kansen voor de Londenaars. Aan de overkant bleef ook Romelu Lukaku, naast zijn scorende spitspartner Steven Naismith, de volle 90 minuten op het terrein. Kevin Mirallas kwam niet van de bank bij Everton.