• home
 • video
 • pas verschenen

  Kris Boeckmans is gerepatrieerd naar België

  Boeckmans heeft Spanje mogen verlaten.

  Na zijn verschrikkelijke val eind augustus in de Vuelta is Kris Boeckmans weer in ons land. Vrijdag is hij met een vliegtuig naar een Belgisch ziekenhuis vervoerd.

  Na zijn tuimelperte met zware gevolgen werd Boeckmans elf dagen in een kunstmatig coma gehouden. Zijn toestand evolueerde dermate gunstig dat de renner van Lotto-Soudal woensdag weer wakker mocht worden en zijn herstel op een natuurlijke manier kan aanvatten.

  Gisteren is Boeckmans dan met een vliegtuig vanuit Murcia, waar hij al die tijd aan bed gekluisterd lag, naar België gerepatrieerd. Hij zal in een ziekenhuis in Genk verder herstellen van zijn verwondingen.

  Ploegdokter: "Comeback is niet uitgesloten"

  "Het is een grote opluchting dat het beter gaat met Kris", zegt ploegdokter Servaas Bingé. "We zijn er nog niet, want Kris zal nog een aantal operaties ondergaan, maar we gaan nu toch duidelijk richting herstel. Als je ziet van waar hij komt, met die problemen aan zijn longen... Dat kan levensbedreigend zijn, maar de dokters in Spanje hebben de toestand snel goed ingeschat."

  "De eerstvolgende maanden zullen we Kris goed opvolgen en hem steunen waar we kunnen. Een comeback in het peloton? Die is zeker niet uitgesloten. Als je ziet wat Kris meegemaakt heeft en hoe snel zijn lichaam daarvan recupereert, zie je weer dat een wielrenner veel aankan."

  Tweet: