• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel pikt ritje mee in Ronde van Groot-Brittannië

  Greipel spurt het snelst.

  André Greipel heeft de zevende etappe in de Ronde van Groot-Brittannie op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto-Soudal was in de massaspurt een zucht sneller dan Elia Viviani. Edvald Boasson Hagen blijft leider.

  Met ruim 227 km kregen de renners vandaag de langste rit voor de kiezen. Drie renners lieten zich daardoor niet afschrikken en kozen al snel voor de vlucht. Alex Dowsett, Graham Briggs en Gabriel Cullaigh liepen tot negen minuten uit, maar Lotto-Soudal hield alles onder controle.

  De Belgische ploeg mikte voluit op een massaspurt en kreeg loon naar werken. Zdenek Stybar waagde in de slotfase nog een late uitval, maar ook de Tsjech was niet opgewassen tegen Lotto-Soudal.

  In de slotkilometers nam Team Sky plots het commando over. De Britse formatie stelde alles in het werk om Elia Viviani een derde ritzege te bezorgen, maar dat was buiten Greipel gerekend. De Duitser beet deze week al enkele keren in het zand en haalde nu toch zijn gram.

  Viviani en Greipel legden elkaar het vuur aan de schenen, maar de fotofinish wees de Duitser als winnaar aan. Sondre Holst Enger maakte het podium vol. Edvald Boasson Hagen (foto) finishte als vijfde en blijft leider.

  Jonas Van Genechten sprintte naar de achtste plaats, Jens Debusschere werd tiende. Dylan Teuns verging het minder goed. Hij begon nog als vijfde in de stand aan de zevende rit, maar moest na een valpartij de strijd staken.

  Uitslag rit 7:

  1. André Greipel (Dui) 227 km in 5u14'42"
  2. Elia Viviani (Ita) z.t.
  3. Sondre Holst Enger (Noo)
  4. Mark Renshaw (Aus)
  5. Edvald Boasson Hagen (Noo)
  8. Jonas Van Genechten

  Stand na rit 7:

  1. Edvald Boasson Hagen in 33u02'36"
  2. Wout Poels (Ned) op 13"
  3. Rasmus Guldhammer (Den) 43"
  4. Owain Doull (GBr) 44"
  5. Zdenek Stybar (Tsj) 51"
  10. Xandro Meurisse 1'02"