• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin: "Het was gewoon op vandaag"

  Tom Dumoulin wordt (voorlopig) niet de opvolger van Joop Zoetemelk.

  Tom Dumoulin is er niet in geslaagd om zijn krappe voorsprong te verdedigen in de laatste bergetappe. De Nederlander was niet opgewassen tegen het beukwerk van Aru en Astana. "Ik heb gevochten voor wat ik waard was, maar dat was niet genoeg."

  "Het was gewoon op vandaag, dat is het verhaal van de dag", reageert Dumoulin teleurgesteld voor de microfoon van de NOS. "Ik had de aanval van Aru nochtans verwacht."

  "Ik heb gevochten voor wat ik waard ben, maar dat was niet genoeg. Zonde. Astana heeft ook in de vorige dagen tactische plannen verzonnen. Toen was ik nog goed genoeg om te volgen. Nu niet."

  "De eerste keer dat Aru ging, zat ik al op de limiet. Toen hij nog een keer ging, was het klaar. Het was jammer dat de afdaling niet wat technischer was. Op techniek was ik er nog bij gekomen."

  Aru: "Dit is een zege van de volledige ploeg"

  Als er verliezers zijn, zijn er natuurlijk ook winnaars. Fabio Aru zal zonder pech morgen zijn eerste grote ronde winnen. "Ik besef nog niet echt wat ik gerealiseerd heb", zegt de Italiaan van Astana.

  "Het was een stressvolle Vuelta. Niet alleen ik heb deze zege behaald, maar de volledige ploeg. Ik draag deze overwinning dan ook op aan mijn ploegmaats."

  Over concurrent Tom Dumoulin: "Ik vind het jammer voor hem. Hij was sterk, dat hebben we vanaf de eerste rit gezien. Het is een complete renner die een buitengewone Vuelta afgewerkt heeft. Ik feliciteer hem."