• home
 • video
 • pas verschenen

  Piqué: "Ik hoop altijd dat Real Madrid verliest"

  Gerard Piqué kon het brandje niet echt blussen.

  Gerard Piqué is de voorbije weken hét gespreksonderwerp in het Spaanse voetballandschap. De Barcelona-verdediger moest zich op een persconferentie verdedigen voor enkele krasse uitspraken, maar Piqué gooide nog wat olie op het vuur.

  Gerard Piqué (Barcelona) steekt al jaren zijn afkeer voor rivaal Real Madrid niet onder stoelen of banken, maar vorige week werd hij tijdens de interlands met de Spaanse nationale ploeg getrakteerd op enkele stevige fluitconcerten.

  Piqué, die ook openlijk de Catalaanse onafhankelijkheidskwestie steunt, vond het tijd om op een persconferentie te reageren op het gejoel van de Spaanse fans.

  "Ik denk dat die fluitconcerten het gevolg zijn van mijn commentaar op onze rivalen", vertelde de Barcelona-verdediger. "Zo ben ik gewoon. Ik zal niet veranderen. Aan de personen die me aanvaarden: chapeau. Aan de personen die me niet accepteren: ook chapeau."

  Piqué verloor bij heel wat supporters krediet door zijn voortdurende verwijzingen naar Real Madrid tijdens de titelvieringen van Barcelona. "Ach, mijn uitspraken waren een grap, zoals alleen Piqué dat kan doen", reageerde de verdediger op zijn perspraatje.

  "Ik betreur niets. Ik zou dat duizend keer opnieuw doen. Zo ben ik gewoon. Ik wil altijd dat Real Madrid verliest. Die rivaliteit is er altijd al geweest."

  "Maar ondanks mijn rivaliteit heb ik een goeie relatie met de spelers van Real Madrid. Onder meer met Iker Casillas (intussen een speler van Porto) klikt het fantastisch. Ook met Sergio Ramos heb ik het nooit beter kunnen vinden dan nu. Vroeger waren we niet echt close, maar nu vind ik het fijn om naast hem te spelen."

  Over de nationale ploeg: "Het raakt me dat men twijfelt aan mijn toewijding"

  De Spaanse media hadden de afgelopen dagen alvast een vette kluif aan de fluitconcerten voor Gerard Piqué. Eén vraag werd openlijk naar voren geschoven: heeft Piqué nog een toekomst bij de nationale ploeg?

  "Het raakt me wel dat er getwijfeld wordt aan mijn toewijding voor de nationale ploeg", maakt Piqué duidelijk. "Na al die prijzen speel ik niet meer voor het geld. Ik speel omdat ik denk dat ik dat moet doen. En zolang de bondscoach mij vertrouwt, zal ik blijven spelen."

  "Deze situatie heeft me niet zo hard geraakt, maar dat geldt wel voor mijn ploegmaats. Mensen mogen hun mening geven en het is aan mij om hun visie te veranderen. We moeten één groep blijven. Daar zal ik alles voor geven."