• home
 • video
 • pas verschenen

  Mezgec verkast naar Orica-GreenEdge

  Mezgec in actie voor Giant-Alpecin.

  De Sloveen Luka Mezgec (27) trekt de deur bij Giant-Alpecin achter zich dicht en tekent een contract bij Orica-GreenEdge voor twee jaar. "Ik ben nu al enkele seizoenen profrenner en ben klaar voor een nieuwe stap in mijn carrière", zegt hij.

  Mezgec reed drie jaar voor Giant-Alpecin, waar ook onze landgenoten Zico Waeytens en Bert De Backer op de loonlijst staan.

  De Sloveense spurtbom is blij dat hij voor Orica-GreenEdge heeft getekend: "Dat ik bij Orica-GreenEdge kan rijden, is voor mij het perfecte scenario. Ik bekijk mezelf als iemand die de snelle renners van de ploeg kan helpen in de spurt en kijk echt uit naar de samenwerking."

  Bij Orica-GreenEdge zal hij samenwerken met renners zoals Jens Keukeleire, Caleb Ewan en Michael Matthews.

  In 2014 won Mezgec een rit in de Ronde van Italië en hij was ook al succesvol in etappes in de Ronde van Peking en van Catalonië.