• home
 • video
 • pas verschenen

  Leekens: "De Bruyne kan het niveau van Messi, Ronaldo en Hazard bereiken"

  Georges Leekens haalde De Bruyne in 2010 voor het eerst bij de nationale ploeg.

  Georges Leekens had Kevin De Bruyne als 19-jarige bij de Rode Duivels gehaald en was ook Gent-coach toen De Bruyne daar bij de jeugd rondliep. Op goal.com trekt Leekens de doos superlatieven open voor de City-speler. "Hij kan uitgroeien tot een van de allergrootsten."

  Zaterdag staat Kevin De Bruyne, de man van 74 miljoen, voor zijn eerste match in het shirt van Manchester City. Voor zijn eerste match in dat van de Rode Duivels was Georges Leekens verantwoordelijk.

  "Ik herinner me hem ook nog als 14-jarige jeugdspeler bij Gent, waar ik toen coach was", zegt Leekens. "We wisten dat we een geweldig talent hadden, maar het geld ontbrak om hem te houden." De Bruyne ging toen naar Genk.

  Over Genk, Chelsea, Werder Bremen en Wolfsburg is De Bruyne nu bij City aangekomen. "Hij zal nog groeien", zegt Leekens. "Nu is het de grote sprong voor hem, hij kan een grote carrière beginnen bij zijn club en de nationale ploeg."

  "Ik denk dat hij het hoogste niveau kan bereiken. En dan bedoel ik het niveau van Messi, Ronaldo en Hazard. Hij heeft al getoond wat hij kan."

  "Het was goed voor hem om het Duitse voetbal te leren kennen en nu zal hij bewijzen dat hij in Engeland op het hoogste niveau kan spelen."

  "City krijgt meer kwaliteit met hem erbij"

  "Ik ken Kevin en weet dat hij geen geduld heeft. Hij wil niet wachten tot morgen. Hij wil voetballen en denkt nooit aan het geld. Dat is een van zijn grootste kwaliteiten. Hij blijft normaal en weet dat hij hard moet werken", zegt Leekens nog bij goal.com.

  "Ik hoop dat hij zich zo snel mogelijk integreert bij City. Ze krijgen meer kwaliteit met hem erbij, daar ben ik zeker van. Hij heeft een goeie mentaliteit en is heel intelligent. De integratie wordt ook makkelijk omdat Vincent Kompany daar al speelt."