• home
 • video
 • pas verschenen

  Kwiatkowski bereidt WK voor in Canada: "Heb hard getraind"

  Kwiatkowski won in 2015 de Amstel Gold Race.

  Met nog iets meer dan twee weken voor het WK, stijgt de WK-koorts. Vele toppers bereiden zich in Canada voor op het WK. Etixx-Quick Step start met een zeer sterke bezetting, onder wie wereldkampioen Kwiatkowski. "Ik hoop het daar goed te doen."

  Vorig jaar beleefde Michal Kwiatkowski in Ponferrada zijn gloriedag (foto). Hij werd de eerste Poolse wereldkampioen. Maar sinds zijn zege in de Amstel Gold Race heeft de regenboogtrui alle kleuren van de regenboog gezien.

  Kwiatkowski kwam er niet aan te pas in de Waalse klassiekers, moest in de Tour de France opgeven na de eerste rit in de Alpen en stapte ook af in de ronde van zijn eigen land.

  "Ik heb harde trainingen achter de rug om in topvorm te zijn in september", zegt Kwiatkowski. "Alles gaat in de goeie richting, nu is het afwachten hoe de benen reageren in een race."

  "De Canadese wedstrijden zouden me moeten liggen, ook al zijn mijn herinneringen aan deze koersen niet zo goed." De laatste keer dat Kwiatkowski deelnam aan deze twee GP's, in 2013, reed hij ze allebei niet uit.

  Vier Belgen voor Etixx-Quick Step in Canada

  Etixx-Quick Step is met een sterke selectie afgezakt naar Canada. Met Alaphilippe, Boonen, Kwiatkowski, Lampaert, Martin, Uran, Vandenbergh en Vermote zal de Belgische ploeg een aardig woordje meepraten in Québec en Montréal.

  De GP van Québec is live te bekijken vanavond op Sporza (kanaal van Ketnet en livestream) vanaf 20u met commentaar van Christophe Vandegoor. Zondag kunt ook kijken naar de GP van Montréal met livestream.