• home
 • video
 • pas verschenen

  Jarige Wathelet springt naar 41.500 dollar-zege op Spruce Meadows

  Grégory Wathelet is op 10 september 35 jaar geworden.

  Grégory Wathelet is gisteren 35 jaar geworden. En onze landgenoot trakteerde zichzelf op een zege in Canada, waar hij voor het eerst deelneemt aan de prestigieuze meeting van Spruce Meadows. Goed voor 41.500 dollar. Een mooie opwarmer voor de Landenprijs van zaterdag en de Grand Slam met 1,5 miljoen dollar prijzengeld op zondag.

  Spruce Meadows - van hetzelfde niveau als Aken - duurt vijf dagen. Gisteren was de CANA Cup, met 126.000 dollar aan prijzen, het belangrijkste event.

  Wathelet bleef op Algorythem foutloos in de eerste ronde en foutloos in de barrage. Van de zes barragisten had de Belg de snelste tijd. Hij was meer dan een seconde sneller dan de Fransman Roger-Yves Bost.

  De jarige Wathelet nam de 41.500 dollar glimlachend in ontvangst: "Het is altijd leuk om te winnen, maar deze zege in Calgary is speciaal, omdat ik hier al zo lang eens wou meedoen. Dit jaar is het eindelijk gelukt. Alles is hier perfect georganiseerd, het is een geweldige plek."

  Ook Pieter Devos en Nicola en Olivier Philippaerts haalden de barrage, maar maakten daarin fouten.

  Uitslag:

  01. Grégory Wathelet (Algorythem) - 0 strafpunten, 43"70
  02. Roger-Yves Bost (Fra/Nippon d'Elle) - 0-44"90
  03. Kevin Staut (Fra/Qurack) - 0-47"42
  07. Pieter Devos (Dylano) - 4-43"30
  11. Nicola Philippaerts - 4-46"61
  13. Olivier Philippaerts - 19-67"64