• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gea spoelt transfersoap door met vierjarig contract

  David De Gea blijft vier jaar langer op Old Trafford.

  David De Gea heeft een contractverlenging losgeweekt bij Manchester United. De Spaanse doelman blijft minstens tot 2019 in de Premier League en trekt zo definitief een streep door de mislukte transfer naar Real Madrid.

  Het leek een gemaakte deal tussen Manchester United en Real Madrid, maar de overgang van doelman David De Gea (24) sprong toch nog af door perikelen met het papierwerk. United profiteert er nu van om zijn sluitstuk vier jaar langer aan zich te binden.

  "Ik ben enorm blij dat ik dit nieuwe hoofdstuk kan aansnijden. Ik heb er altijd van genoten om te spelen met deze geweldige ploegmaats en fantastische fans", zegt De Gea op de clubwebsite.

  "Old Trafford is een ideale plek om mijn carrière verder te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om deze moeilijk zomer achter me te laten."

  Ook coach Louis van Gaal is in de wolken met het nieuws. "Hij is een van de beste doelmannen ter wereld. Ik ben blij dat hij een deel blijft uitmaken van mijn team. Hij speelde een cruciale rol in onze prestaties van vorig seizoen", zegt de Nederlander.

  De Gea maakte de overstap naar United in 2011. Hij stond 175 keer onder de lat en pakte in 2013 de landstitel.

  Tweets: