• home
 • video
 • pas verschenen

  Avila, waar Vandenbroucke danste op de kasseien

  VDB imponeerde in Avila.

  Het Vuelta-peloton trekt vandaag naar Avila. Het Spaanse stadje doet bij de Belgische wielerfans natuurlijk een belletje rinkelen: het is de plaats waar Frank Vandenbroucke in 1999 zijn tegenstanders degradeerde.

  In de 19e etappe van de Ronde van Spanje in 1999 dolde Frank Vandenbroucke nog maar eens met zijn tegenstanders.

  Op de kasseiklim naar Avila, op twee kilometer van het einde, kletste hij met sprekend gemak andere tenoren zoals Jan Ullrich uit zijn wiel. 900 meter voor de aankomst was Vandenbroucke al zegezeker.

  "Ik leek toen wel buitenaards", vertelde VDB destijds over die indrukwekkende Vuelta. "Het was absurd hoe makkelijk ik koerste. Ik wou Sarah (zijn toenmalige liefde) de bloemen schenken en ze beloofde bij me te slapen als ik zou winnen. Dus moest ik wel die ritzege pakken."

  Bekijk nog eens de beelden van de zege van Frank Vandenbroucke